For thoughtful interactives

Interessante kennis van anderen over kunnen brengen, dat is wat ik in mijn werk zo leuk vind. Ik werk dan ook veel in de museumwereld. Mensen hebben daar de kennis, waarvan ik vind dat anderen het ook moeten weten.

[User] experience design, dat is denk ik de beste manier om mijn beroep te omschrijven. Ik houd me veel bezig met informatie architectuur. Ik ontwikkel de structuur van een webpagina; hoe maak je er gebruik van en hoe link je bijvoorbeeld op een goede manier door naar een ander onderdeel van de website? Daarmee sta ik tussen de opdrachtgever en de website-bouwer in en werk samen met een vormgever en een programmeur.

Toen ik voor de eerste keer in Kostgewonnen kwam, in de herfst van 2006, was er nog van alles niet af. Zo klommen we over een ladder van de eerste naar de tweede verdieping, omdat alle trappen verwijderd waren. Het pand heeft een te gekke persoonlijkheid en ik vind het heel leuk om met zijn allen te werken aan het opknappen. Ook de mensen die hier een atelier huren maken het bijzonder. Iedereen is geheel verantwoordelijk voor zijn of haar eigen bestaan en werk en dat zorgt voor een speciale mentaliteit. Ik vind het altijd interessant te horen waar anderen mee bezig zijn en zo onstaan er ook samenwerkingsverbanden.

Op het moment probeer ik weer wat meer eigen projecten te starten, omdat ik nu vooral in opdracht werk. Zo heb ik bij de masterclass stifo@sandberg een idee ontwikkeld dat ik nu wil gaan uitvoeren. Het wordt een audiotour voor het MoMa in New York, waar ik van sept 2007 tot sept 2008 gewerkt heb. Het is niet zo maar een audiotour, maar meer een interactieve documentaire met verhalen over de mensen die in het museum werken en verhalen die in het gebouw verborgen zitten. Het project heet 'Tuesday', naar de dag waarop het MoMa gesloten is en waarop er eigenlijk het meeste in het museum gebeurt.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.lottemeijer.com