Tekstschrijver en webredacteur

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

plaatje_nancyoudenaller

Het atelier gebruik ik als werkplaats voor al mijn activiteiten. Ik werk als web redacteur en houdt me bezig met tekst en beeld in het algemeen. Het allerleukste vind ik het om projecten op te zetten, te ondersteunen en samenwerkingsverbanden aan te gaan met anderen.

Het pand is me zeer dierbaar, ik ben de enige van de elf krakers die nu nog steeds een atelier in het pand heeft. Er is heel veel veranderd door de jaren heen. Ik herinner me nog goed hoe we voor het eerst het pand binnenkwamen. We moesten natuurlijk zo snel mogelijk stoelen en tafels in een lokaal zetten en een slot op de deur maken. Als dat lukte, hadden we het officieel gekraakt. Er stond nog van alles in het pand, de electriciteit deed het nog en zelfs de telefoon werkte! In het lokaal dat we gebruikten voor de kraak stonden precies 11 halve liters Grolsch in een koelkast. Toen dachten we echt: 'dit had zo moeten zijn' .

We waren allemaal erg betrokken. Ik runde een soort buurt clubhuis waar geschaakt werd en mensen konden pingpongen. We kookten drie maaltijden per week en daarnaast organiseerden we ook feesten en buurtmaaltijden.

De sfeer in het pand is nog steeds geweldig en het idee om een oud pand te kunnen hergebruiken spreekt me enorm aan. Eerst zat ik in een klaslokaal, maar heb nu mijn atelier in een oude gang. Wel heel leuk omdat het in de hoek van het pand gelegen is en ik daardoor veel verschillende ramen heb.

Het is geweldig om met zoveel anderen in de buurt te kunnen werken. Voor adviezen, of gewoon een praatje over wat je allemaal doet. Het belangrijkste voordeel is toch wel dat je je netwerk enorm vergroot door in dit pand te zitten. Op die manier wordt het een stuk makkelijker om plannen te realiseren.