Grafisch ontwerp

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.ninefluitsma.nl

werk van nine fluitsma

Van tevoren een idee bedenken, waarvan je tijdens het proces niet precies weet wat de uitkomst is. Dat is mijn werkwijze. Ik werk heel systematisch, maar blijf wel kijken of ik de methode misschien moet aanpassen. Als grafisch ontwerper construeer ik inhoud en vorm op een architectonische manier met veel herhalingen, lagen en veelheid. Ik heb een drang naar projecten die onmogelijk lijken en arbeidsintensief zijn.

Deze huisstijl voor Kostgewonnen is daar een goed voorbeeld van. Het moest geen eenzijdig logo worden, maar een identiteit die symbool staat voor dit veelzijdige pand. Voor iedere huurder is een apart schild gemaakt met daarachter zijn of haar gereedschap dat gerelateerd is aan het werk dat ze maken. Achter het witte schild ligt de betekenis. Want iedereen werkt individueel, maar samen hebben we een familiewapen.

In 2004 studeerde ik af als grafisch ontwerper aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ik maak uiteenlopende dingen, maar boeken ontwerpen vind ik het allerleukst. De diversiteit aan opdrachtgevers en opdrachten die ik nu heb houdt me scherp. Ik werk graag voor culturele en maatschappelijke organisaties die kritisch meedenken en waarin we gezamenlijk tot een eindproduct komen.

Sinds 2006 werk ik vanuit Kostgewonnen. Ik vind het mooi dat we met z'n allen eigenaar zijn en samen dit pand hebben verbouwd. Ik weet nog goed dat we muren gingen bouwen. Ik dacht: Als je zelf een muur kan bouwen, dan kan je nog veel meer dan je denkt. Dat is voor mij Kostgewonnen. Behalve het pand samen beheren levert Kostgewonnen ook mooie samenwerkingen op. Zoals de huisstijl die ik nu aan het maken ben voor John Treffer en sinds kort zijn alle flyers van Theater de Cameleon ook van mijn hand.