Beeldend kunstenaar

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | sandergoosen.nl | metis-nl.com | janvanhoofgalerie.nl

plaatje_sandergoosen

Eén van mijn mooiste verkopen is er een in Italië geweest. Ik heb een paar jaar meegedaan aan een kunstbeurs in Turijn. Het derde jaar dat ik meedeed kwam er een grote Italiaanse man in pak op me af, die graag een beeld van mij wilde kopen voor in zijn tuin. Dat bleek de directeur van Martini Rosso te zijn. Die avond heb ik de verkoop met veel champagne gevierd. De volgende dag had ik een flinke kater en moest ik het beeld afleveren bij meneer Rosso zelf. Ik mocht een geschikte plaats voor het beeld uitzoeken. Toen het beeld stond ging er een nieuwe fles champagne open. Het beste medicijn tegen een kater.

Ik maak vooral eigen werk. Af en toe krijg ik wel eens een opdracht. Maar dat zijn dan dingen die op je pad komen; ik ga daar zelf niet achteraan. Mijn werk wordt door twee galeries verkocht: The Livingroom in Amsterdam en Jan van Hoof galerie in Den Bosch.

Een paar jaar geleden ben ik abstracter gaan werken. Daarvoor maakte ik meer figuratieve beelden. Die deden het eigenlijk heel goed. Dat wil zeggen: ik kon er met subsidies en verkoop van rondkomen. De stap naar meer abstracte beelden is voor mijn eigen ontwikkeling heel goed geweest.

Ik ben in Kostgewonnen komen werken vlak na de kraak. Ik woonde destijds aan de Vosmaerstraat in een gebouw dat uitkijkt op de tuin van Kostgewonnen. In de gekraakte periode heb ik hier ook gewoond met mijn vrouw Hanne. Onze drie zoons zijn in het pand geboren. Die hebben hier een fantastische tijd gehad. De gymzaal was natuurlijk een uitgelezen speelplek. Het was een enorme teleurstelling voor ze toen die ruimte als werkplek in gebruik werd genomen. De tijden veranderen en het is natuurlijk al een rijkdom dat we zo lang van alle ruimte hebben kunnen genieten.