Interactie- en webontwerp

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. | www.tastymouse.com | herintreder.org

plaatje_tomvanteijlingen

Als je zonder nadenken de informatie vindt waar je naar op zoek bent, dan heb je met een goede website te maken. Dat lijkt simpel, maar die gebruiksvriendelijkheid inbouwen is nog een hele puzzel. Je moet erachter zien te komen hoe de doelgroep van de website over het web beweegt. Waar kijken ze naar? Waar klikken ze op? Hoe lang nemen ze de tijd om informatie tot zich te nemen? Bouw je een site voor kinderen dan moet je rekening houden met heel ander webgedrag dan bijvoorbeeld hoger opgeleide alleenstaande vrouwen, om maar eens wat te noemen.

Het eerste ontwerp voor splatsj.nl hebben we flink aangepast na een test met de doelgroep: lagere schoolleerlingen. We kwamen erachter dat die kinderen geen tijd nemen om eerst de spelregels door te lezen. Ze beginnen gelijk met klikken. Dat betekent dat je de informatie op een andere manier in het ontwerp moet laten terugkomen. Dat is uiteindelijk goed gelukt.  

Naast het ontwerpen van websites richt ik me ook op kunst. Mijn oderzoek daarnaar is te volgen op mijn weblog ~herintreder.