Architectenmaatschap, Marieke van Ouwerkerk en Rob Bollen

Al tijdens een reis in India en de daaropvolgende organisatie van een tentoonstelling in 1991/1992 besloten we om ooit samen een bureau te beginnen. In 1997 richtten we Ma architecten op. Binnen Ma kunnen we zelfstandig werken terwijl we ervaring, kennis en voorzieningen delen. Naar ons idee heeft hergebruik de toekomst. We ontwerpen en realiseren vooral restauratieprojecten en verbouwingen, maar ook ondersteunen we mensen met bouwkundige adviezen op allerlei vlak.

We delen de voormalige gymzaal op de begane grond met een aantal andere kleinschalige zelfstandig ondernemers. Zo zijn we zichtbaar vanaf de straat. Bovendien is het leuk om een ruimte te delen. We werken een aantal dagen in de week vanuit Kostgewonnen. Rob geeft daarnaast les aan de TU Delft. Marieke is behalve maat in Ma ook vennoot in [De Verandering], een adviesbureau voor projectbegeleiding en organisatieontwikkeling voor collectieven. Bovendien publiceert Marieke met regelmaat artikelen over architectuur.

Een van onze grotere projecten van de laatste jaren is de verbouwing van Kostgewonnen. Het aanpakken van Kostgewonnen was voor ons een bijzondere klus, niet alleen omdat we er zelf een atelierruimte gebruiken, maar ook omdat we er op alle terreinen aan hebben kunnen werken: van het maken, ontwerpen en uitwerken van de plannen voor verbouwing en groot onderhoud, tot de voorbereiding, coördinatie en begeleiding van de uitvoering daarvan.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.ma-architecten.nl