Ruimtelijk ontwerper

Ik ontwerp en maak objecten voor interieurs. Vaak zijn dit meubels, zoals tafels en kasten, maar ik maak ook verlichting. Daarnaast creëer ik objecten zoals lijsten, displays, sokkels of manchetknopen. Ik werk zelfstandig, maar ook regelmatig in samenwerking met een stylist. Mijn opdrachtgevers variëren van particulieren en bedrijven tot diverse Nederlandse ambassades.

Ik streef ernaar tweemaal per jaar een ‘Salon Fantastique’ te organiseren in mijn atelier in samenwerking met andere kunstenaars. Op zo’n moment toon ik mijn vrije werk. Dit zijn installaties met diverse mechanieken en technieken, soms statisch, soms dynamisch.

Kostgewonnen is voor mij een mooie plek om mijn werk te realiseren en te tonen. Mijn atelier is in de eerste plaats een werkplek. Maar soms is het ook een prachtig aangeklede ruimte waar ik met klanten, vrienden, geïnteresseerden en ateliergenoten kan samenkomen voor mooie en inspirerende middagen en avonden.

Daarnaast vind ik het erg leuk om gezamenlijk zorg te dragen voor het pand. Deze zorg is in mijn beleving ook bepalend voor de sfeer in het pand. We moeten het samen doen. Doordat onze plek echt onze eigen plek is, voel ik een eenheid. Betrokkenheid is voor mij belangrijk, maar tegelijkertijd vind ik het mooi dat er veel vrijheid is om je eigen ding te kunnen doen. Natuurlijk ben je niet met iedereen even close, maar sommige pandgenoten zijn echte vrienden en er is veel behulpzaamheid in het pand.

Ik houd er niet van om herinneringen te classificeren naar mooiste of grootste. Ik heb veel bijzondere herinneringen zoals de vrijdagmiddagborrels, sommige klusdagen, mijn ‘Salon’s Fantastiques’ en natuurlijk de eerste Speed Sint-avond.

just@justvanderloos | www.justvanderloos.nl