Schilderijen

Annekatrien de Maar schildert, tekent en maakt collages.
In al haar werk zien we binnenruimtes. Deze interieurs worden plat weergegeven. Soms lijken het landschappen te worden. De enkele keer dat ze ‘buiten’ schildert oogt het juist weer als een interieur.

Oorspronkelijk opgeleid in grafiek aan de HKU Utrecht stapte ze kort na haar afstuderen over op schilderen met ei-tempera. Een techniek die goed bij haar ziens- en werkwijze past. Sinds een paar jaar maakt ze ook collages, een logische vervolgstap omdat het naast elkaar zetten van vormen ook al in de schilderijen gebeurde. Het biedt ook de mogelijkheid tot andere associaties, een andere vervreemding. Via de combinatie van collage en tekenen kwam ze recent tot het combineren van collage en schilderen en schilderijen als collage gecomponeert/in elkaar gezet. Er onstaan nu werken in gemengde techniek, naast ei-tempera en knipsels wordt nu ook verfspray, lint en andere materialen gebruikt. Het vervreemdende van op het platte vlak geplaatste ruimtes is wat haar al die jaren boeit en dat in verschillende technieken en vormen terugkomt. Het oeuvre is zo consistent én verassend.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.annekatriendemaar.nl