Gemengde techniek op textiel

Jaren geleden studeerde ik af op de grafiek afdeling van de HKU en na dit te hebben afgerond ging ik over op schilderen. Schilderen met (zelfgemaakte) ei-tempera. Dit is een verf die transparant is en snel droogt.
Afgelopen jaren combineer ik de tempera met primer waar ik pigment aan toevoeg. Dit geeft een doffe ondergrond voor de tempera, die een andere ‘uitstraling’ heeft dan de primer. Door delen van de textiele ondergrond af te plakken en het gebruik van sjablonen wordt mijn werk grafisch.
Regelmatig gebruik ik gekeurd textiel of textiel met print als basis om mijn beeld op te maken. Door een toevoeging van een aantal lijnen of vlakken te schilderen of juist strakke vormen met sjablonen en verfspray, ontstaat er een contrast tussen de verschillende soorten lijnen en verfmaterialen.
Mijn uitgangspunt of thema is een beeld te maken dat tegelijk een ruimte of een plak vlak kan oproepen. Ik begin met een klein idee of schets. Het materiaal gebruik en de contrasten daartussen zijn voor mij al interessant genoeg om een beeld te onderzoeken en uiteindelijk maken.

Het werken in Kostgewonnen is bijzonder omdat we met zijn allen het pand maken en onderhouden met een verscheidenheid aan mensen in het pand. We hebben vele verschillende disciplines in huis, waardoor er veel kennis en ervaring in huis is en wat we kunnen delen. Ik heb een rijk leven doordat ik hier een deel van uitmaak!

Het is mijn streven om in ieder geval 1 x per jaar, samen met één of meerdere mensen uit het pand mijn werk te tonen of een expositie te maken. In ons prachtige gebouw zijn we vrij om iets te maken en te laten zien aan anderen. Deze samenwerking geeft me weer inspiratie om verder te gaan en nieuwe beelden te maken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.annekatriendemaar.nl