Decorontwerper en decormaker

Mijn werkzaamheden binnen Kostgewonnen zijn divers. Ik huur mijn atelier voor mijn werk; ik run een eenmansbedrijfje en maak en ontwerp decors voor onder meer films en toneelstukken. Daarnaast ben ik lid van het bestuur van Kostgewonnen en maak ik deel uit van de opruimploeg.

Voor mijn werk houd ik mij op dit moment bezig met twee grote projecten. Ik werk aan de film ‘Familieavontuur’ en werk aan een decor voor een toneelstuk. Bij de film verzorg ik de setdressing. Dit betekent dat ik er op toezie dat de acteurs op het juiste moment van de juiste ‘props’ worden voorzien, dat alles op de juiste plek staat en dat de set er mooi uitziet.

Tijdens filmopnamen ben ik een hele dag op de set. Dat betekent soms draaidagen van 12 uur. Het begint niet bij de opnamen; vooraf moet alles namelijk worden klaargezet en na de opnamen moet alles worden afgebroken. Voor ‘Familieavontuur filmen we op verschillende locaties in Amsterdam. ‘.

Alhoewel ik voor mijzelf werk, heb ik in het begin van mijn Kostgewonnentijd samen met een vriendin een atelier gehuurd. Zij was glasblazer, maar moest na een jaar helaas vertrekken. Ik heb ook samen gewerkt met Just. Dit was min of meer toevalligerwijs, maar wel erg leuk om te doen. Hij heeft zelfs een keer mijn project begeleid en we werkten tegelijkertijd aan het boeken- en kinderboekenbal.

Ik breng heel wat uurtjes in mijn atelier door en vind het erg fijn om dit in Kostgewonnen te doen. Het is een fantastische locatie en je bent er omringd door creatievelingen. Daarnaast is het hier nooit saai. Zo herinner ik mij een moment waarop John probeerde een lekkage te lokaliseren en uiteindelijk erin slaagde om Sacha’s bed blank te zetten. Dat was erg grappig! Maar zo zijn er heel veel noemenswaardige momenten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.