For English scroll down to next article or click.

Er komen drie mooie ruimtes vrij in ons pand per 1 februari 2023. We zijn dus op zoek naar enthousiaste nieuwe leden, die niet alleen een studioruimte zoeken, maar ook graag onderdeel willen zijn van de vereniging Kostgangers. Wij beheren het pand zelf. Dat resulteert in een lage huur en grote zeggenschap, maar vergt ook zelfwerkzaamheid door de leden. Werken in Kostgewonnen betekent betrokken zijn bij de vereniging, klussen, vergaderen, sociaal zijn en gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen voor beheer en behoud van het pand voor de toekomst. Het is een pré als de nieuwe huurder bestuurlijke of organisatorische ervaring heeft.

Op de begane grond komen twee ruimtes vrij voor maatschappelijk geëngageerde initiatieven. Op de eerste verdieping komt er een atelierruimte vrij voor een beginnende kunstenaar of ontwerper, waarbij we de voorkeur geven aan kandidaten die ondervertegenwoordigd zijn in onze community. Lees hieronder meer over het specifieke profiel en faciliteiten van de verschillende ruimtes.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanmelding is gesloten


Stuur een pdf met persoonlijke motivatie naar ons op, met antwoorden op onderstaande punten:

Wie ben je?
Wat is je achtergrond?
Vertel wat over je werk. En laat voorbeelden zien in beeld of via een linkje naar website of Instagram.
In welke ruimte ben je geïnteresseerd?
Wat wil je in de ruimte doen?
Wat kan je bijdragen aan de vereniging?

Deze mail moet door ons ontvangen zijn voor 31 december 2022.
Als je graag de ruimte wil zien kan dat op zondag 18 december of in de tweede week van januari. Stuur een mailtje voor een afspraak naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een aantal kandidaten wordt uitgenodigd voor een gesprek op 19 januari. Dezelfde avond beslist de vereniging aan wie de ruimte toegewezen wordt.

Over ons

Kostgewonnen

Vanaf 1993 is het voormalig schoolgebouw in gebruik als woon/werkpand onder de naam Kostgewonnen. In 2005 is het pand gekocht door Vereniging Kostgangers, waarvan alle huurders lid zijn. Het pand is in 3 jaar grondig verbouwd, grotendeels door de leden zelf, om ruimte te maken voor uiteenlopende culturele functies. Zo zijn er in het gebouw 12 atelierruimtes voor o.a. kunstenaars, ontwerpers, filmmakers, 7 (atelier)woningen en een 1 theater. Het pand wordt door de leden beheerd. Er is een bestuur en er zijn werkgroepen voor onderhoud van pand en tuin en voor interne en publieke activiteiten.   

 

1. Atelier 1e verdieping

Het betreft een werkruimte van 44 vierkante meter met vide en kleine achterkamer. Het ligt aan de voorzijde van het gebouw met uitzicht op de Kostverlorenvaart. We hebben gezamenlijk een ruime tuin op het oosten en een dakterras op het westen. De ruimte kost € 375,- per maand, inclusief internet en lidmaatschap, exclusief gas/water/licht. Er wordt een borg gevraagd van 3 maanden kale huur.

Voor deze ruimte zoeken we een beginnende kunstenaar of ontwerper (of duo) die de culturele diversiteit in ons pand versterkt en verrijkt. In een maatschappij waar de kansen nog steeds scheef liggen, willen we graag een community zijn die een betere afspiegeling van onze samenleving vormt.

2. Ruimte BG tuinzijde

Het betreft een ruimte van 47 vierkante meter op de begane grond. We hebben gezamenlijk een ruime tuin op het oosten en een dakterras op het westen. De ruimte kost ongeveer € 400,- per maand, inclusief internet en lidmaatschap, exclusief gas/water/licht. Er wordt een borg gevraagd van 3 maanden kale huur.   

Voor deze ruimte zoeken we een maatschappelijke organisatie of wereldverbeteraar, die regelmatig de deuren opent voor activiteiten, workshops, educatie of sociale dienstverlening. We zoeken mensen die naar buiten zijn gericht en een verbinding maken met de stad en haar inwoners. We geven voorkeur aan mensen uit ondervertegenwoordigde groepen. 


3. Ruimte BG voorzijde - te verbouwen ruimte

Het betreft een ruimte van ruim 35 vierkante meter die in januari gebouwd gaat worden door de vereniging (deel van een voormalig kinderdagverblijf). Het wordt casco opgeleverd. We hebben gezamenlijk een ruime tuin op het oosten en een dakterras op het westen. De ruimte kost ongeveer € 320 per maand, exclusief gas/water/licht. Er wordt een borg gevraagd van 3 maanden kale huur.

Voor deze ruimte zoeken we een maatschappelijke organisatie of wereldverbeteraar, die regelmatig de deuren opent voor activiteiten, workshops, educatie of sociale dienstverlening. We zoeken mensen die naar buiten zijn gericht en een verbinding maken met de stad en haar inwoners. We geven voorkeur aan mensen uit ondervertegenwoordigde groepen.

Kostgewonnen ruimtes